Je professionele koers

In alle programma’s werk ik met de volgende 3 cirkels: WHAT, HOW en WHY. Op de voorgaande pagina’s heb je een beeld gekregen waar ze voor staan. Nu zie je ook dat het ego ‘slechts’ een deel is van je identiteitsysteem. Een hele sterke weliswaar. Er zijn veel mensen die denken dat ze hun ego ‘in bedwang moeten krijgen’. Er gaan zelfs hele cursussen over. Ik denk dat het een wezenlijk deel is van je mens zijn. Ieder mens heeft een ego en dat heeft ervoor gezorgd dat je staat waar je nu staat.

Het belang van de ‘diepere lagen’

Je voelt vast aan waar ik naartoe wil. Die lagen onder je ego zijn veel gaver. Die zijn dus ook zeker zo belangrijk bij het kiezen van je professionele koers. Hoe ‘dieper je keuze naar de kern gaat’ ofwel hoe meer werkzaamheden je doet of gaat doen, die zich bevinden in de cirkel van ‘je energie’ en de cirkel van ‘je missie’, hoe duurzamer je Professionele Koers is.

Nu denk je misschien dat die kern het belangrijkste is, maar dat is maar ten dele waar. Je hebt daar namelijk weinig stuur in handen, maar het is uiteraard wel fijn als je werk doet waarbij je resultaat aansluit bij je kernwaarden en die vind je in je WHY. Het allerbelangrijkste is dat je werk doet waarbij je het de hele dag naar je zin hebt. Dat is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor anderen. Hiermee breng je anderen namelijk écht verder. Wanneer je weet waar je naartoe werkt, dus wat je missie is, bereik je die daarmee ook. Dus bij elke keuze voor je Professionele Koers geldt: hoe dieper de lagen geraakt worden, des te duurzamer die keuze is.

Wil je meer weten over jouw identiteitsysteem dan kan ik je daarover in een sessie van 2 uur meer vertellen. De meeste mensen kiezen voor een programma waarin ook duidelijk wordt wat je kunt met kennis over jezelf in je Professionele Koers. Voor scholieren en studenten is er het programma studiekeuzescholieren.nl en voor volwassenen is er het loopbaantraject beroepskeuzevolwassenen. Wil je meer focus en ook meer impact in je professionele leven, kies dan voor het programma personal branding. Ben je een zelfstandig professional, een ondernemer, dan positioneren we aan de hand van je persoonlijkheid jouw bedrijf in het programma Merk in Beeld. Kijk voor meer informatie hierover op de merkop.nl.

NB: Alle programma’s vind je terug via het menu op deze website.

.

.