Lian Groot – van der Linden

Ir. P.J.W. van der Linden Bdes (1967), beter bekend als Lian Groot, studeerde in 1991 af aan de Wageningen Universiteit als Econoom. Ze werkte daarna als marketeer bij diverse grote bedrijven. In 2007 begon ze haar eigen bedrijf Merk Op. Als marketeer en Impactanalist laat ze ondernemers inzien hoe krachtig de positionering van hun bedrijf wordt, wanneer die afgeleid is van de eigen persoonlijkheid.

Met behulp van een zelf ontwikkelde Merkscan laat ze ondernemers kennismaken met hun eigen identiteitsysteem en helpt ze hen om dit te vertalen in de koers van hun bedrijf, alsook in communicatie en marketing om hun bedrijf in beeld te brengen. Daarnaast helpt ze scholieren en volwassenen op een kruispunt van hun carrière op dezelfde wijze aan bagage om een passende keuze te maken voor hun professionele toekomst.

In deeltijd voltooide ze in 2013 de opleiding grafische vormgeving aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens de eerste Corona lockdown verzamelde ze haar bevindingen vanuit haar werkveld in het boek Inzicht in Identiteit. Ze vond de tijd nog niet rijp om dit uit te geven. Het boek over de Enneaklik is het eerste wonderlijke inzicht dat Lian wil delen om zo het Enneagram toegankelijk te maken voor iedereen.

Naast de activiteiten voor haar bedrijf Merk Op richt Lian zich ook op trainingen en onderzoek rondom identiteitsystemen. Door inzicht in de opbouw van identiteit kunnen trainers, coaches, managers, eigenlijk iedereen die met andere mensen samenwerkt, meer uit zichzelf halen, maar vooral uit hun cliënten of collega’s. www.identiteitsystemen.nl