Reviews studiekeuzeadvies loopbaanbegeleiding

Ervaring loopbaanbegeleiding

Ik heb het traject als bijzonder interessant, verhelderend en leuk ervaren. Ik heb lange tijd geworsteld met toekomstplannen en mezelf vaak afgevraagd waar ik nu echt gelukkig van word. Dankzij jouw hulp heb ik hier nu een helder beeld van gekregen.

Ik heb me erg verwonderd over de manier waarop jij door het stellen van op het eerste gezicht ‘simpele’ vragen toch precies de juiste informatie uit mij wist te trekken om daarmee een beeld te vormen van wie ik ben en waar mijn interesses en kwaliteiten liggen. Natuurlijk weet je van jezelf wel redelijk wie je bent, maar erg leuk hoe jij mij zo snel kon lezen en denk ik een kloppend beeld van mij kon vormen. Daarnaast zaten er ook absoluut eye-openers in onze gesprekken over kwaliteiten die voor mij ‘normaal’ lijken maar misschien wel uitzonderlijker zijn dan ik zelf altijd heb gedacht.

Kortom, ik heb onze gesprekken als ontzettend positief ervaren en ben beide keren met een ontzettend enthousiast gevoel bij jou weggegaan. Ik heb heel veel zin om mijn toekomst verder vorm te gaan geven.

Daarom nogmaals ontzettend bedankt en ik ga absoluut contact met je opnemen mocht ik ooit voor mezelf gaan beginnen.

Bart

Ervaring loopbaanbegeleiding

Ik vond het traject heel fijn! Open, ongedwongen gesprekken, gezellig! Samen sparren over hoe je in elkaar zit en waar je kwaliteiten zitten. Het geeft je verheldering over je spoor en geeft je vertrouwen in de keuzes die je hebt gemaakt/gaat maken. Het heeft mij verheldering, duidelijkheid, inzicht en zelfvertrouwen gebracht.

Lian zorgt voor een open en heldere communicatie. Ze daagt je uit om naar jezelf te kijken en hierover na te denken. Waar nodig geeft ze je een “duwtje” in de goede richting. Ze geeft een duidelijke samenvatting van wat je zegt, bundelt het en maakt het concreet voor jou. Met haar ervaring en kennis helpt ze je verder!

Of er nog tips zijn? Ga zo door, Lian! Je bent een topper 🙂

Saskia

Ervaring studiekeuze

Niet wetend wat te verwachten ben ik zeer verrast door de Merkscan. Je bent geïnteresseerd, persoonlijk gericht en heel erg goed voorbereid. Ik voelde me erg op mijn gemak bij jou. Door simpele, eenvoudige, maar toch doordachte vragen te stellen en richtingen aan te geven, weet je precies de juiste antwoorden en interesses naar boven te halen. Door de wat, hoe en waarom vragen, heb je mijn rode draad voor mij duidelijk gemaakt. Ik heb nu een beter beeld en meer inzicht over waar mijn interesses echt liggen. Je benadrukt juist de positieve en sterke kanten. De uiteindelijke resultaten zijn overzichtelijk en mooi uitgewerkt, en goed uitgelegd en verduidelijkt in het eindgesprek, dat een ongedwongen en ontspannen sfeer had. Ik denk dat je veel mensen kan helpen om inzicht te krijgen in hun interesses en het maken van keuzes in hun loopbaan.

Iris

Ervaring loopbaan volwassenen

Ik heb een Loopbaankeuze traject gevolgd bij Lian en ik ben zeer tevreden over mijn ervaring. Hoewel ik al redelijk zelfbewust was en veel over mezelf wist, bevond deze kennis zich als een wirwar van gedachten in mijn hoofd. Gelukkig wist Lian hier orde in te scheppen en structuur aan te brengen.

Tijdens het traject kwamen we tot de ontdekking dat er geen perfecte baan bestaat waar ik simpelweg op kan solliciteren, maar dat ik mijn eigen pad moet creëren. Met behulp van de uitwerking die we hebben gemaakt, kan ik in de toekomst potentiëel werk of een baan langs de criteria van “Why”, “How” en “What” leggen om te beoordelen in hoeverre ze aan alledrie de domeinen voldoen.

Een aspect dat ik bijzonder interessant vond, was de verdieping in mijn Enneagram type 4. Het was een geruststelling om te ontdekken dat ik mijn hele leven met bepaalde thema’s zal worstelen, maar dat andere mensen juist weer met andere thema’s bezig zijn. Maar dat dit proces van groei en ontwikkeling op die thema’s wel zorgt voor kennis en je (potentiële) product.

Lian werkt met veel toewijding, nauwkeurigheid en kwaliteit. Ze is gevoelig en persoonlijk in haar benadering en heeft de gave om anderen echt te zien. Ik zou het traject bij Lian dan ook ten zeerste aanraden aan iedereen, vooral aan jongeren die nog een studiekeuze moeten maken. Het is echt een geschenk om jezelf goed te leren kennen voordat je deze belangrijke beslissing neemt.

Selena

Ervaring studiekeuze

Door de Merkscan van Lian heb ik de bevestiging gekregen over de studiekeuze na mijn middelbare school. Ze heeft mijn karaktereigenschappen en mijn interesses in twee uur op papier gezet. Deze verbond ze aan een bijpassende studierichting. De Merkscan verschilt enorm met het gesprek met een decaan op mijn middelbare school. De Merkscan onderbouwt zichzelf door een studie te vinden die bij jouw persoonlijkheid hoort. De decaan op school richt zich op vragen: “wat vind je leuk en wat vind je niet leuk”. Lian stelde vragen die mijn kwaliteiten naar boven brachten, met deze kwaliteiten hebben we gekeken naar wat voor persoon ik ben en daaruit zijn we bij de passende studiekeuze uitgekomen. De Merkscan is dus een hele effectieve manier om dichterbij je studiekeuze te komen of om een bevestiging over je studiekeuze te krijgen. Een echte aanrader voor iedereen!

Joost

Ervaring loopbaan volwassenen

Het loopbaantraject bij coach Lian heeft me een duidelijk inzicht gegeven in waar mijn kwaliteiten en ambities precies liggen. Ik weet nu in welke richting ik vervolgstappen kan zetten om een nieuwe loopbaan te volgen die beter bij me past. Door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en op antwoorden door te vragen weet Lian steeds dieper door te dringen tot mijn persoonlijke drijfveren en talenten. Lian is vriendelijk en geduldig en neemt rustig de tijd om met je te spreken, dit maakt dat je openlijk durft te vertellen over waar je interesses liggen, maar ook je twijfels. Bij mij zijn de twijfels in ieder geval verminderd door het volgen van dit loopbaantraject!

Roos

Ervaring loopbaan volwassenen

Lian Groot gaat door haar open-minded vraagstelling, aan de hand van de Merkscan, net één stap verder. Zij haalt als het ware de schil eraf, met al je ervaringen, denkpatronen en zelfkennis, waardoor je dieper tot de kern komt. De gesprekken met Lian waren voor mij verhelderend en het heeft mij nieuwe inzichten gegeven.

Friedy

Ervaring studiekeuze

De merkscan heeft mij geholpen om een keuze te maken voor een studie. Lian stelde me vragen over mijn leven en wie ik ben als persoon en hieruit trok ze een conclusie over welke studie het best bij mij zou passen. De merkscan gaat dus veel meer over wie je bent als persoon als je het vergelijkt met wat er in de standaard studiekeuzetests gevraagd wordt. Ik twijfelde tussen twee studies en ben uiteindelijk voor de studie gegaan waarvan Lian zei dat die het best bij mij paste, en ik ben heel tevreden met die keuze. De merkscan heeft mij een bevestiging gegeven over mijn studiekeuze en het is zeker een aanrader.

Sam

Ervaring loopbaan volwassenen

Bedankt voor je heldere spiegel en scherpe analyse. Je stelt rake vragen, en je luister heel goed naar het antwoord. Door bullshit prik je heen. Sommige krachten die ik dacht te hebben, heb je ontmaskerd als aangeleerd, zonder ze te verwerpen en andere krachten die ik niet bij mezelf zag, heb je blootgelegd en ben ik gaan zien. Je geeft deze feedback zonder enig waarde oordeel, eerder liefdevol, wat ik heel bijzonder vind en de woorden die je vindt om de kern te pakken zijn heel mooi. Kunst. Dank je!

Len

Ervaring studiekeuze


Er wordt uitgebreid tijd voor je genomen en goed gerichte vragen gesteld. Je komt er gedurende het gesprek al achter wat er bij je past en wat je echt leuk vindt. In het tweede gesprek, als alles uit het eerste gesprek is uitgewerkt, komt alles weer mooi uitgewerkt terug en de analyse gaat verder dan dat. Niet alleen worden dingen benoemd die ik al van mezelf wist, maar ook dingen die ik zelf niet doorhad. Mijn ‘kwaliteiten’ die ik onderbewust had, kwamen in de uitwerking naar voren en waren mooi verwoord. Ik heb er een beter zelfbeeld van gekregen en ik kan deze informatie ook nog gebruiken bij het maken van een goede studiekeuze.

Pleun

Ervaring loopbaan volwassenen


Lian hield me een spiegel voor. Door de juiste vraagstelling tijdens de scan werd het me duidelijk waarom ik doe wat ik doe, zo logisch! Op een fijne manier kijken naar – en bewust worden van –  je eigen kwaliteiten en vaardigheden. Doorbouwen op je kwaliteiten en vaardigheden. Lian biedt, een luisterend oor, een vraag om te verdiepen, verheldering. Zonder oordeel kijken naar je eigen doen en kunnen en een laagje “dieper” dan je normaal doet.

Maaike

Ervaring loopbaan volwassenen

Lian kijkt naar je goede eigenschappen en je sterktes. Alle belemmeringen, twijfels en negatieve kanten worden even geparkeerd. Door deze positieve benadering komt het volledige potentieel in beeld en kom je in de mogelijkhedensfeer. 

Diny

Ervaring studiekeuze inclusief personal branding

Ik heb nu een beter beeld van wie ik ben en ik weet waar ik energie van krijg. Dit is handig om te weten voor mijn verdere leven. Ik vind dat iedereen zo’n programma zou moeten volgen. Heel veel mensen weten niet waar ze gelukkig van worden of hoe ze in elkaar zitten. Ik denk dat veel mensen op de verkeerde plek zitten en dat is jammer.

Lian is een hele lieve en inspirerende vrouw. Ze geeft een fijne begeleiding. Ze weet waar ze mee bezig is en ik vind het heel knap dat ze dit kan. Ik vind het bijzonder hoe Lian iemand zo goed kan omschrijven, terwijl ze die persoon helemaal niet heel goed kent. Dat is een bijzondere gave.

Nu ik deze cirkels van mezelf weet is het veel duidelijker. Ik ben er heel erg blij mee. Heel erg bedankt!

Marieke